La JSC amb la prevenció de la SIDA

Els ponents de l’acte van concloure que encara resta molta feina a fer

La JSC Mataró va organitzar el passat dissabte al local C&CCon del port de Mataró un acte al voltant de la SIDA en el que hi van col·laborar la doctora Maite Barrero, David Quirós, tècnic de l’ajuntament d’Hospitalet, Eli Pérez, secretària nacional de la JSC, i Oriol Batista, regidor de l’ajuntament de Mataró. Els ponents, tot i la seva diversa procedència i els diferents punts de vista que van oferir sobre el tema, van estar d’acord en que encara resta molt treball a fer pel que fa a la prevenció d’una malaltia que ja afecta a 2.400 persones a Catalunya.

“Sota els efectes de l’alcohol i altres drogues podem comprometre les normes del sexe segur”, va recordar Maite Barrero. La doctora, en aquest sentit, va expressar la necessitat de seguir treballant de forma directa amb el jovent per fomentar la màxima informació i prevenció. Eli Pérez, per la seva part, va continuar en la mateixa línia que Maite Barrero, però va anar més enllà i va criticar durament la posició de determinats governs conservadors de l’església. “La seva actitud retrògrada es tradueix en milers de morts cada dia arreu del món”, va afirmar la secretària nacional de la JSC.

Finalment, van intervenir David Quirós i Oriol Batista, que des d’una perspectiva més política van aportar a l’acte un punt de vista més orgànic, explicant les experiències de dos consistoris importants com són el de L’Hospitalet i el de Mataró. “Encara hem de millorar molt en temes de prevenció”, va reconèixer Batista; una conclusió que bé podria resumir el conjunt de les intervencions dels ponents a un acte, al que van acudir 80 persones.