Flors i dansa recorden les víctimes de la violència de gènere

Durant l’acte es va llegir un manifest que demanava més polítiques socials i ajuts de l’Ajuntament

La violència de gènere continua sent una de les problemàtiques socials més importants dels nostres dies. Per això, per protestar contra aquest fet i animar a les dones que han de suportar la violència a denunciar els seus maltractadors va tenir lloc el passat divendres 28, el Dia Internacional contra la violència envers les dones, un acte a favor de les dones i en contra de les conductes de violència domèstica.

La plaça de l’Ajuntament va ser l’escenari principal de l’acte central del Dia Internacional contra la violència envers les dones. Allà es van unir les dues cadenes humanes que s’havien organitzat des de dos punts diferents de la ciutat: el centre cívic de Pla d’en Boet i el de Rocafonda. Ambdues cadenes van reunir un bon nombre de dones de diverses procedències i a la seva arribada a l’Ajuntament van estar acompanyades per un grup de batucada que va servir per posar ritme a l’espera de la lectura del manifest a les vuit del vespre.

Assegurar l’efectivitat de la Llei Integral contra la violència de gènere
La regidora de Dona de l’Ajuntament Maria Rosa Cuscó va ser una de les encarregades de llegir el manifest, juntament amb una membre del Consell per la igualtat d’oportunitats de la dona, una representant de l’Associació Adelfa i una de la vocalia de dones del Pla d’en Boet. El respecte a les dones i a la seva integritat va ser el missatge central del manifest. Pel que fa a la ciutat en concret, es va demanar una millora en l’atenció a les dones maltractades millorant els serveis dels quals disposen i assegurant el dret a la intimitat, així com l’increment de recursos adreçats a les dones maltractades en tots els àmbits. A més, es va demanar la tolerància zero als maltractaments i tasques de conscienciació i prevenció com l’atenció a totes les dones nouvingudes, l’especialització dels recursos i la formació dels professionals segons l’especificitat social i cultural de les dones, la confirmació de l’eficàcia de la llei integral contra la violència de gènere o l’acció preventiva dels mitjans de comunicació i de l’escola juntament amb moltes altres tasques que encara queden per fer.

L’acte també va comptar amb una donació floral en honor a totes les víctimes de la violència de gènere i un espectacle de dansa creat per Maria Rovira i interpretat per la seva companyia de dansa ‘Trànsit’.