La plantilla d'Abanderado de Mataró, preocupada per la venda de la divisió tèxtil

La UGT sindicat majoritari en el comité d’empresa estarà alerta dels canvis

  • Divendres, 18 Novembre 2005 01:00
El secretari general d'UGT al Maremse, José Antonio Alcaide, ha explicat que hi ha “certa preocupació” a la plantilla de la fàbrica d'Abanderado a Mataró després d'assabentar-se del canvi de propietari del Grup Sans, que és qui gestiona la planta. Sara Lee, propietària del Grup Sans, ha vengut a la nord-americana Sun Capital Partners tot el seu negoci tèxtil europeu per 100 milions d'euros.?
L'operació de la multinacional Sara Lee afecta les quatre plantes que el Grup Sans té a Catalunya, situades a Mataró (Maresme), Olvan (Berguedà), Cassà de la Selva (Gironès) i Massanes (Selva). Aquestes quatre plantes produeixen peces de roba de les marques Abanderado, Princesa, Unno i Ocean, que es gestionen des de la fàbrica maresmenca.

A la ciutat, 200 treballadors
A Mataró, una plantilla de 200 treballadors fa des del disseny, la producció i la distribució. Gran part d'aquests treballadors, però, estan preocupats pel que pugui passar quan es formalitzi la venda, segons ha explicat el secretari general d'UGT al Maresme, José Antonio Alcaide.

Aquest sindicat, que és el majoritari en el comitè d'empresa, ja ha avisat que “caldrà estar preparats” per quan hi hagi canvis. Alcaide ha comentat que tot i que vulgui dir-se que es tracta d'un “simple” canvi en l'accionarat, “sempre que hi ha canvis, es fan notar”. Alcaide també ha destacat que “s'estarà molt al damunt de totes les operacions que es vulguin portar a terme en el si de l'empresa”.