Cetemmsa presenta jaquetes i peces de roba amb MP3 integrat

El Centre d’Innovació maresmenc ha desenvolupat la tecnologia que permet aplicar aquestes innovacions al sector tèxtil

El Centre d’Innovació Tecnològica i Desenvolupament Empresarial de Mataró i Maresme (Cetemmsa) ha desenvolupat uns prototips que permetran produir, a les empreses tèxtils que ho desitgin, peces de roba amb una tecnologia capaç de controlar aparells MP3 o telèfons mòbils, els coneguts Smartclothes.

Per a dur a terme aquest projecte el centre tecnològic de Mataró posa a disposició de les empreses interessades els seus tècnics i el laboratori de recerca i desenvolupament per adaptar tant l’electrònica com els sensors flexibles en els productes tèxtils. Cetemmsa també distribueix les “tecles tèxtils” i els components electrònics per ser introduïdes en el propi teixit que permeten controlar qualsevol aparell que càpiga a la butxaca.

Aplicar el sistema serà lent i car
El responsable de recerca i desenvolupament de Cetemmsa, Pau Vidal va explicar que tot i que hi han moltes empreses interessades en els prototips, la confecció de peces de roba amb aquest sistema serà més lent i més car, ja que part del procés ‘haurà de ser manual’. Vidal va comentar que en principi es realitzaran petites sèries i que la peça de roba amb sistema de reproducció d’MP3 ‘pot tenir un increment d’uns 60 euros sobre el preu habitual’. Tot i així Vidal espera que pugui sortir alguna peça amb aquesta tecnologia a l’estiu.

Pel que fa a l’aplicació d’aquesta tecnologia al telèfon mòbil, Vidal va explicar que el preu augmentarà i va deixar clar que ni en aquest cas ni en el de l’MP3 s’inclou l’aparell. Cetemmsa ha aconseguit portar doncs, una innovació que fins ara només grans marques americanes i alemanyes venien per internet.