La Diputació agafa Mataró com a exemple en acollida de nouvinguts

La ciutat entra dins del Banc de Bones Pràctiques per la seva bona acollida als immigrants

  • Divendres, 02 Setembre 2005 02:00
Mataró ha estat agafada com a exemple a seguir per la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de la Diputació de Barcelona. La Diputació ha inclòs en el seu Banc de Bones Pràctiques el Pla per la Nova Ciutadania de l’Ajuntament. Aquest banc és com una base de dades que recull totes les polítiques i experiències que apliquen la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans., a la vegada que serveixen d’exemple per altres ciutats amb les mateixes característiques.

Actualment aquesta base de dades recull 13 experiències que van relacionades des de la protecció dels drets dels infants fins a la igualtat de gènere. El Pla Municipal per a la Nova Ciutadania de Mataró ha estat escollit per la bona integració que ha donat als immigrants de la ciutat. Aquest Pla va ser aprovat per una unanimitat al maig del 2004, per preveure la ciutat de programes de recepció i acollida de persones nouvingudes, per la realització de campanyes de sensibilització i educació envers la migració, i fins i tot per garantir els drets més bàsics als nouvinguts.

Mataró s'adhereix a la Xarxa Local per a la Diversitat i la Ciutadania
A més a més la ciutat de Mataró es va adherir a la xarxa per a la Diversitat i la Ciutadania el passat més de juliol després de que el Ple ho aprovés per una unanimitat. Aquesta xarxa té com a objectiu identificar, generar i difondre instruments que serveixin als governs locals per gestionar la bona convivència a la ciutat, obtenint al mateix un població diversa, però cohesionada socialment a la vegada.