Mataró incrementa la producció local d’energies renovables

L’estudi realitzat indica que els mataronins tenen cura dels recursos i del medi ambient

El passat més de juliol la regidora de Ciutat Sostenible, Quitèria Guirao, va presentar els resultats dels 30 indicadors de sostenibilitat de la ciutat. Aquests indicadors estan dividits en vuit vectors: aigua, atmosfera, energia, residus, sorolls, sistemes naturals, mobilitat i sistema viari. L’ajuntament de Mataró ja porta deu anys estudien aquestes dades per tal de veure l’evolució i l’estat de la ciutat.

Pel que fa al consum d’aigua per habitant, cada mataroní gasta entre 120 i 130 litres per dia, valors que estan dins dels acceptats. Pel que fa al percentatge de vehicles que incompleixen la llei vigent i emeten gasos nocius per l’atmosfera ha disminuït fins al 12%.

La producció d’energies renovables augmenta i sembla que encara ho pot fer més
Un altre índex que continua estabilitzat és el del consum total d’energia que és a l’entorn de les 1,3 tones equivalents a petroli per habitant i any. Però el factor més a destacar i positiu de l’estudi és que la producció d’energia renovables ha augmentat considerablement fins als 11 KWh per habitant i any, aquest fet és fruit de l’ordenança de captació d’energia solar. El consum de combustibles fòssils genera unes 2,5 tones de CO2 per habitant i any.

Per la seva banda la producció de residus sòlids urbans ha augmentat, però no és un fet preocupant ja que cada any també puja l’índex de residus reciclats. El soroll a la ciutat també ha disminuït en tres decibels, mentre que la utilització del transport públic ha augmentat. Aquest estudi també dona les dades sobre factors socials, com poden ser l’atur que ha disminuït aquest any, o com el pressupost que destina la ciutat a activitats solidàries que continua estable en un 11%.