La mitjana d’equipaments TIC’s a les llars del Maresme és superior a la de Catalunya

Les llars maresmenques tenen una mitjana de tres telèfons mòbils

El Servei de la Societat de la Informació del Maresme ha fet públiques les dades sobre l’us de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, TIC’s, a les llars de la comarca. Els paràmetres que s’han mesurat han estat: disposar d’ordinador, connexió a internet, telefonia mòbil, DVD i televisió de pagament. En tots aquest casos la comarca del Maresme supera la mitjana de Catalana i la de la Mataró. Tot i això cal recordar que les dades agafades per fer la comparació amb Mataró i la resta del territori català són de l’any 2003 i les del Maresme del 2004, i any rera any les dades creixen.

Per exemple a la comarca del Maresme el 71% de les llars disposen d’ordinador, en el cas de Mataró el percentatge és d’un 58%, i a Catalunya d’un 55%. Pel que fa a la connexió a internet un 56% dels habitatges de la comarca en tenen, mentre que a la capital maresmenca tant sols és el 43%, i a Catalunya el 34%. Pel que fa als DVD i televisió de pagament, les xifres de la comarca són també més altes que les de la resta de Catalunya i Mataró. En canvi en el cas de la telefonia mòbil les dades són molt més semblants, però hi ha una petita diferencia, mentre que al territori català i a Mataró la mitjana de terminals per llar és d’un, al maresme la mitjana és de tres terminals per llar.

La recerca d’informació la causa més comú per conectar-se a internet
Segons les dades recollides l’actitud dels maresmencs és bastant positiva davant a les TIC’s. Pel que fa a l’us d’internet, un 43% de la població que l’utilitza diu que ho fa per cercar informació, i un 36 % diu que ho fa per motius de feina o d’estudis. En Canvi l’us d’internet per tramitar gestions administratives és baix, i el percentatge de població que l’utilitza tant sols és del 3’9%. Al proper més de setembre es faran publiques les dades del mateix estudi fet a les empreses de la comarca.