Els delictes a la ciutat disminueixen un 11% en l’últim trimestre

Els cossos de seguretat de la ciutat preparen un dispositiu especial per Santes

Ahir dimecres va tenir lloc la sessió trimestral de la Junta Social de Seguretat de Mataró, on els cap de la Policia local i dels Mossos d’Esquadra van fer balanç del darrer trimestre. Els resultats han estat positius tant en seguretat ciutadana com en viària. Durant aquest període de abril-juny els delictes han disminuït un 11% respecte al mateix període de l’any passat. El delictes, per si sols han baixat un 17%, ja que de la mitjana de 271 delictes mensuals s’ha baixat als 225.

Sobretot cal destacar la reducció de delictes que tenen lloc a la via pública, que ha estat d’un 33%, fet que deixa de manifest l’efectivitat dels operatius de vigilància dels cossos de seguretat. Un altre fet remarcable és que el nombre de detencions ha augmentat un 14%. Pel que fa a la seguretat viària, les dades també són positives, ja que el nombre d’accidents ha baixat un 7%, mentre que el de ferits greus un 22%.

Operatiu Santes
A més del balanç trimestral, a la Junta també es va fer la presentació de l’operatiu conjunt que muntaran ambdós cossos per les Santes. S’han planificat tant actuacions uniformades, com de paisà i d’intervenció especial, depenent de l’avaluació prèvia dels riscos de cada acte. Els dos caps van explicar que han previst un total de 12 actes, els més multitudinaris, on el dispositiu habitual es veurà augmentat, en aquests actes hi hauran un total de 196 agents. A més el dispositiu disposa d’un servei d’emergències i atenció sanitària, i una embarcació de la Guàrdia Civil per la vigilància marítima durant la nit dels focs.