Es gestionen subvencions per facilitar l’accés a l’habitatge

L’empresa Prohabitatge és l’encarregada de gestionar aquestes subvencions de la Generalitat a la nostra ciutat

Els veïns de Mataró que ho necessitin i reuneixin les condicions necessàries, poden iniciar els tràmits per sol·licitar ajudes en els pagaments del lloguer del seu habitatge. Es tracta de les subvencions que ofereix la Generalitat de Catalunya i que a la nostra ciutat gestiona l’empresa municipal Prohabitatge. D’aquesta manera es vol facilitar l’accés l’habitatge dels mataronins i especialment d’aquells que per diversos motius tenen més dificultats.

Els ajuts que es concediran consisteixen en la diferència entre el lloguer concertat (el lloguer màxim a cobrar per part del propietari) i el lloguer just (equival al 25% dels ingressos de la unitat de convivència quan aquests són inferiors a una vegada l’Indicador públic de renda d’efectes múltiples, que aquest any és de 16.443€, o al 30% quan no ho són). De totes maneres, aquestes ajudes mai podran passar dels 2.880€ anuals, i el llogater haurà d’aportar un mínim de 90€.

Els sol·licitants han de viure situacions complicades
Per poder accedir a aquestes subvencions cal que els sol·licitants reuneixin una sèrie de condicions. Per norma general els poden sol·licitar les llars que tinguin uns ingressos ponderats anuals inferiors a 2 vegades l’IMPREM. A més, han de ser majors de 65 anys, titulars de contractes de lloguer amb pròrroga forçosa anteriors al 9 de Maig de 1985; persones arrendatàries d’habitatges administrats per ADIGSA, per administracions o empreses d’àmbit local, o per entitats sense ànim de lucre i joves de fins 35 anys (inclosos els 35) que hagin signat un contracte a partir de l’1 de gener del 2004.

També poden fer la seva sol·licitud les persones integrades a la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social de la Generalitat de Catalunya que es trobin en circumstàncies especials com famílies monoparentals, dones víctimes de violència, immigrants amb menys de cinc anys de residència, aturats, majors de 65 anys, persones amb una incapacitat superior al 33%, entre d’altres.