Entra en funcionament l'anhelat casal per la gent gran de l’Havana

L’Ajuntament ha condicionat l’espai que esdevé el setè de Mataró

Després d’una llarga espera el barri de l’Havana ja té casal per la gent gran. Concretament, el nou espai habilitat del número 163 al 169 ha de donar cobertura a la gent major de la zona del Centre-Havana. El recentment obert espai és el setè d’aquestes característiques que hi ha a Mataró ja que els barris de l’Eixample, Molins, Cirera, Pla d’en Boet, La Llàntia i Cerdanyola ja en tenen un. L’obertura del local arriba després que, fa uns mesos, esclatés una petita polèmica al barri amb l’aparició de cartells que acusaven l’Ajuntament de no fer res perquè la gent gran del barri tingués casal municipal. L’Ajuntament, ja llavors, va esgrimir que ja havia llogat el local i que l’estava condicionant i adequant, assumint-ne les despeses com també assumeix les dels subministraments d’electricitat, gas i telèfon.

El nou local habilitat, que dimarts a la tarda va rebre la vista de l’Alcalde Joan Antoni Baron i del regidor de Benestar Social Oriol Batista, compta amb una superfície d’aproximadament 100 metres quadrats en els quals hi ha una sala polivalent, un magatzem, un despatx i un lavabo. El Casal està gestionat des de la seva obertura per l’Associació de Veïns de l’Havana i rodalies ja que aquesta va ser la que va presentar la petició i el projecte a l’Ajuntament perquè s’habilités un casal al barri.

El barri amb més vellesa
Es comptabilitza que a l’Havana hi viuen més de 6.000 habitants majors de 60 anys. Aquesta xifra és la quarta part del total de Mataró per la qual cosa la mitjana d’edat de la població del barri és, de llarg, la més elevada de la ciutat amb 42.5 anys. Aquests indicadors subratllen la necessitat del barri de comptar amb un casal municipal pensat per la població de la tercera edat. Amb l’obertura de l’espai del Camí Ral, l’Ajuntament pretén millorar la qualitat de vida del barri facilitant un punt de trobada on se celebraran diverses activitats.