El Consell Comarcal lidera un projecte a escala mundial per potenciar el turisme

El projecte consisteix en aplicar les innovacions de les TIC

El Consell Comarcal del Maresme liderarà el projecte internacional “Aplicació innovadora de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en el desenvolupament de territoris turístics emergents”. En el projecte aprovat per la Unió Europea hi participen 13 municipis de 9 països diferents (3 europeus i 6 sud-americans). El projecte té l’objectiu de promoure el desenvolupament econòmic i turístic dels municipis mitjançant les aplicacions innovadores de les TIC.

El projecte que es desenvoluparà durant un any i mig, i té un pressupost total de 406.000 euros, dels quals la Unió Europea en finançarà un 61%, la resta anirà a càrrec dels municipis participants. Els municipis participants són destins turístics no convencionals, que tenen grans recursos sense explotar per potenciar el turisme i que es troben a prop de grans focus turístics.

El Maresme vol un turisme més de qualitat
El projecte es va començar a gestar a finals de l’any 2004 en les jornades de treball que van tenir lloc a Miraflores (Perú). En allà es va arribar a l’acord de tirar endavant el projecte, i es va escollir al gerent del Consell Comarcal del Maresme, Eladi Torres, com a responsable i coordinador del projecte.

En el cas de la nostra comarca l’aprovació del projecte representarà un pas endavant per a la promoció de la marca turística Costa de Maresme que l’any passat va rebre més d’un milió i mig de visitants. L’intenció de la comarca és donar un gir a la seva oferta turística per tal de fer arribar visitants tot l’any, i no limitar-se a l’estereotip de turista que ve en busca de sol i platja.