El carrer Nou vol ser ‘El carrer més florit’

Els comerciants del carre Nou comencen a organitzar activitats per atreure el públic a la seva zona

Donar la benvinguda a l’estiu amb flors al carrer. Aquesta ha estat la iniciativa dels comerciants del Carrer Nou, que han volgut convertir el seu en “El carrer més florit”. Justament aquest és el nom que ha rebut la iniciativa, que va ser proposada per una comerciant que ha obert recentment el seu establiment al carrer i que aviat va convèncer els veïns de la zona.

“La idea va ser meva, i vaig comentar-ho als altres botiguers amb qui tinc més confiança” explica Anabel Martínez de Le Mux. A partir d’aquí va començar a enviar cartes a la resta de botiguers de la zona i aviat es va celebrar una reunió. “De trenta -quatre comerciants, hi han col·laborat trenta-u”, explica Anabel, molt sorpresa per la bona acollida.

Des d’avui el carrer està guarnit amb bonics testos de vímet i flors penjades a les façanes, així com de grans testos custodiant les entrades als establiments. Amb aquesta nova cara, més agradable i que guarneix el carrer, els comerciants volen fer més atractiva la zona, ja que sovint es queixen que els clients només accedeixen al carrer per arribar fins al Robafaves i després donen la volta. La nova decoració del carrer es mantindrà fins mes d’octubre aproximadament, i probablement aquesta s’ampliï ja que són molts els veïns i botiguers de rodalies que s’hi han interessat. La decoració actual no només ocupa el carrer nou sinó que també s’ha allargat fins a una part del carrer Francesc d’Assís i una part de Santa Maria.

“No ens han ajudat ni la Unió de botiguers ni l’Ajuntament” explica Anabel, que a també ens comenta la iniciativa de crear una unió de botiguers entre els comerciants del carrer per poder seguir desenvolupant una tasca conjunta. “Volem que la iniciativa tingui continuïtat” ens anuncia la propietària de Le Mux. De moment els comerciants de la zona estan molt il·lusionats i ja estan pensant noves accions per fer. “Per nadal voldrem que el nostre sigui el carrer més maco”, avança Anabel, que també ens explica com s’han pensat activitats per fer aquest juliol i agost com música i botigues al carrer.