El Casal Xerinola demana un espai digne pels joves de Cerdanyola

Recursos per poder desenvolupar les seves activitats i un espai apte per a elles és el que van demanar els joves en una festa amb break-dance i exhibicions de graffiti

Exigir a l’Ajuntament els recursos necessaris per desenvolupar la seva tasca amb qualitat. Això és el que van demanar el dissabte passat els joves de l’Associació Infantil i Juvenil Casal Xerinola en una festa plena d’activitats però amb una única voluntat molt clara, aconseguir un millor espai per poder desenvolupar les seves activitats. La festa va tenir lloc a la plaça Onze de Setembre, més coneguda com Can Morros, on els joves tenen el local per el qual demanen millores.

La festa va servir com a plataforma per a fer públiques les queixes d’aquest col·lectiu. Així, el Casal Xerinola va denunciar que segons ells el Casal de Joves de Cerdanyola no és ni ha estat mai un espai per als joves ja que s’ha congestionat amb altres activitats que han impedit als joves tenir el seu espai, un espai que d’altre banda no consideren l’adequat per les seves activitats ja que no respon a les necessitats reals del projecte. A més, també van voler queixar-se que l’ajuntament no ha assumit la responsabilitat de les conseqüències derivades del mal estat de les instal·lacions ni les ha solucionades.

Un espai d’ús propi i digne
Per tots aquests motius, els joves del Casal de Joves de Cerdanyola demanen que el seu local recuperi el seu sentit original i esdevingui un espai d’ús prioritari per a les entitats juvenils del barri, que s’hi realitzin les reformes que calgui per tal de dignificar l’espai i que aquest s’adapti a les necessitats dels projectes que s ‘hi duen a terme i dels joves que hi prenen part.

Totes aquestes reivindicacions van ser l’eix central de la festa que el Casal de Joves va organitzat i que va oferir una exhibició de graffiti i un pique de break, així com també una lligueta de futbol-5, una batucada o video-projeccions.