L’últim adéu al Parc de les Aus

Els treballadors ja preparen el trasllat dels animals i les plantes

Llaços negres a la solapa de tots els treballadors recordaven que al final de la jornada del passat 19 de juny, les portes del Parc de les Aus de Vilassar de Mar no es tornaran a obrir després de 32 anys d'història. Un minut de silenci trencat per la melodia del ‘Cant dels Ocells’, just al migdia, va ser l'únic acte simbòlic que els treballadors i els visitants van realitzar per commemorar el tancament del parc.

Malgrat que moltes famílies van aprofitar l’última oportunitat de visitar el recinte, ja hi faltaven diversos animals i plantes, davant la necessitat d’iniciar el trasllat quan abans millor per tal d’acomplir la resolució judicial que estableix que el 8 de juliol el parc ha de quedar buit.

’Ara estem completament centrats en els treballs de trasllat de les plantes i els animals en uns terrenys del parc no afectats per la sentència i en la reubicació d’alguns animals’, ha explicat Noemí Durán, la portaveu dels treballadors del parc.

Durant aquests dies, el departament de Medi Ambient de la Generalitat ja ha recollit alguns dels animals, especialment aquells que es troben en perill d'extinció, per reubicar-los en altres centres.

Els visitants del parc es preguntaven quan es podrà veure un parc com aquest en alguna altra ciutat de Catalunya. Sobre aquesta qüestió, la la directora del centre, Marta Vinyals, afirmava que han rebut propostes, més o menys formals, de diferents municipis, entre ells Santa Susanna, Calella, Mataró, Viladecans i Sitges, encara que davant la urgència del tancament, no s'han entaulat negociacions serioses amb ningú.