La Plataforma per la ràdio a Mataró vol que es garanteixi una ràdio independent

Miquel Piris dóna importància a la informació de proximitat

El divendres passat la CUP va organitzar un sopar tertúlia a la seva seu del carrer Amàlia titulat “La ràdio que volem”. A l’acte hi van participar Miquel Piris, membre de la Plataforma per la Ràdio a Mataró i periodista de TV3, i de Lluís Lligonya, directora de Televisió de Mataró. L’objectiu de la tertúlia era exposar la idea de com ha de ser la radio i de com ha de funcionar.

Miquel Piris, membre de la plataforma, va explicar el malestar que hi ha amb l’ajuntament, ja que des de fa un any estant esperant una citació de l’administració per reunir-se i parlar del model de ràdio que es vol. Per la plataforma aquesta reunió és necessària per garantir la independència de la ràdio, ja que va ser la plataforma la que van començar el projecte. Segons Piris, la plataforma està totalment d’acord de que la ràdio sigui municipal, però creu que per garantir la independència cal que la gent que hi treballi i la posi en marxa sigui de fora de l’àmbit del govern per assegurar la transparència del projecte, tal com es fa a molts altres mitjans de comunicació municipals.

La CUP per la seva part demana que sigui la Plataforma la que presenti el model a seguir de ràdio, per així garantir la independència del mitjà i no ser una arma propagandista del govern. A la tertúlia també es va dir que era vergonyós que Mataró fos una de les poques ciutats de mes de 100.000 habitants d’Europa sense ràdio. Piris també va afegir que en el món que vivim a vegades estem més ben informats del que passa a l’altra punta del món i en canvi no en sabem res del que passa al cantó de casa. D’aquí radica la importància de la ràdio a Mataró, que ha de servir per formar i informar de les coses properes que ens passen i a la vegada servir d’eina d’integració pels nouvinguts.