El Parc de les Aus tancarà les seves portes el 19 de juny

El recinte es prepara per rebre els darrers visitants i iniciar el trasllat d’animals i plantes

El Parc de les Aus ha optat per tancar el recinte el proper diumenge 19 de juny, per tal de poder complir l’ordre judicial que obliga el seu desallotjament abans del dia 8 de juliol. Els jutjats de Mataró han ratificat la sentència que posarà fi a més de 32 anys d’història del Parc. Segons informa el Parc de les Aus, la data de tancament s’ha decidit per tal de poder efectuar el desallotjament del recinte amb el temps necessari i també pensant en poder acollir les darreres visites.

Es preveu que el desallotjament dels animals serà molt complicat i, fins i tot, es creu que alguns dels animals moriran a causa del trasbals que els suposarà el trasllat. Però, en tant que la sentència no afecta a tots els terrenys del Parc, s’estudia la possibilitat de deixar alguns animals en el recinte de forma provisional. La sentència afecta un total de 15.000 metres quadrats de terreny i estableix el desallotjament de les instal·lacions més antigues del Parc, entre elles, els edificis, el restaurant i la clínica veterinària

La resta d’animals seran retornats a les administracions corresponents tals com el Departament de Medi Ambient. Pel que fa a la vegetació del Parc, s’estan consultant experts per tal d’intentar traslladar també les espècies vegetals i garantir la seva supervivència.