La FAVM elabora un manifest a favor dels equipaments públics

El Pla d’Equipaments que posarà en marxa l’ajuntament és una reivindicació històrica dels veïns de Mataró

La Federació d’Associacions de Veïns de Mataró, FAVM, ha redactat ara fa unes setmanes un manifest per demanar a l’ajuntament que posi en marxa un Pla d’Equipaments. La FAVM demana que el Pla es posi en marxa consensuat i amb la màxima participació dels veïns de la ciutat. Segons ells els equipaments han estat una reivindicació històrica del moviment veïnal de Mataró, però que alhora ha estat una assignatura pendent d’un ajuntament que porta 25 anys sense trobar-hi solució.

El manifest veïnal surt ara a la llum després que l’ajuntament de Mataró hagi iniciat un Pla d’Equipaments assumint d’aquesta manera la històrica reclamació de la FAVM. L’associació creu que ara més que mai és necessari el Pla atès que s’ha produït un consum altíssim en els últims anys, de sòl privat i públic, sense haver-ne fet cap reserva per equipaments públics. Per tot això els veïns en el manifest reclamen que el nou Pla d’Equipaments Públics s’elabori seguint tot un seguit de condicions necessàries que ells han resumit en 12 punts.

La FAVM vol equipaments a l’abast de tothom
Dels dotze punts del manifest veïnal caldria destacar que els veïns demanen que el el Pla s’elabori amb la participació activa i real de les persones que viuen a la ciutat, per això demana que els espais que es creïn han de ser d’inclusió i no poden generar desigualtats, evitant d’aquesta manera espais que puguin generar marginació. Pels veïns els horaris dels equipaments han de ser accessibles a tots els ciutadans i que siguin propers per tal d’evitar gran desplaçaments per poder-ne gaudir. L’associació també demana a l’administració que els nous equipaments siguin de caràcter públic sigui quina sigui la seva formula de gestió i que alhora facilitin nous llocs de treball.