La Policia Local celebra els 130 anys del cos

Aquest matí s’han entregat guardons i felicitacions a agents i funcionaris

El 1875 es va crear el primer cos de seguretat a Mataró. Ara 130 anys després la Policia Local celebra aquest aniversari, coincidint amb el Dia del cos. Avui, dimarts, els agents de la ciutat han recordat els 130 anys d’història del cos amb l’entrega de distincions, guardons i felicitacions a agents i funcionaris.

La sala d’actes de l’edifici de Via Pública estava al punt del col·lapse, plena d’agents i comandaments uniformats i rígids. Gairebé 200 agents, del cos de la policia Local i també d’altres cossos de seguretat, com Mossos d’Esquadra i Policia Nacional, s’han citat per commemorar el Dia de la Policia Local, l’any en que es compleix 130 anys de la fundació del primer cos de seguretat de la ciutat. Amb la visualització d’un audiovisual, amb imatges antigues i modernes, els presents han pogut captar els canvis del cos, en instal·lacions, i sobretot en indumentària.

30 distincions als agents i funcionaris
Després s’han entregat 30 distincions: Tres d’esportives, una commemorativa a un agent jubilat, dos mencions i 24 felicitacions per agents i funcionaris del departament de Via Pública. L’acte ha comptat amb la presència del director de l'Escola de Policia de Catalunya, Joan Mauri, l'alcalde de la ciutat, Joan Antoni Baron, el comissari en cap de Mataró, Atilano Sánchez, i el regidor de Seguretat i Prevenció, Ramon Bassas. En els parlaments s’ha destacat la importància que està prenent la seguretat en la societat actual, i l’alcalde ha remarcat el baix nivell de delinqüència de la ciutat, la dificultat de millorar aquest índex, i per tant, la bona feina dels agents.