L’ajuntament d’Argentona sanciona amb 90 euros per convocar una protesta per megàfon

Dos membres de la Plataforma en Defensa del Centre Històric multats

L'Ajuntament d'Argentona ha sancionat amb 90 euros dos membres de la Plataforma en Defensa del Centre Històric de la localitat per haver convocat una manifestació contra la política municipal amb un cotxe i un megàfon pels carrers del municipi. Segons l'ajuntament, la multa s'imposa "per usar en la via pública un equip de so instal·lat en un vehicle públic sense autorització municipal" i per saltar-se la Llei Reguladora de la Qualitat Sonora del Medi Urbà.

La Plataforma ha tornat a denunciar "una persecució constant i de forma criminalitzadora" per part del consistori contra els seus membres, ja que segons ells qualsevol acte que convoquin és "qualificat d'il·legal, antidemocràtic o violent, utilitzant terminologia confusa que ratlla la mentida". Un comunicat de la plataforma considera que la situació en el poble "és irrespirable" perquè "els reglaments, les lleis i les ordenances s'apliquen de forma acaparadora, utilitzant-les no com a eines de convivència sinó com a elements de coacció i repressió cap als veïns" i particularment contra aquells que volen manifestar una opinió contrària a la del govern municipal.

Denuncien “l’actitud bel·ligerant de l’alcalde”
Els veïns denuncien "l'actitud bel·ligerant de l'alcalde", Antoni Soy (Entesa per Argentona), contra els qui no opinen com ell i la complicitat que davant aquesta forma de governar sembla que mantenen els seus socis de govern, els representants del PSC.