La usufructuària del Parc de les Aus demana que s’acabi la persecució

Nova protesta amb animals del Parc de les Aus als Jutjats de Mataró

Avui, dimecres 6 d’abril, ha tingut lloc a Mataró un nou acte de protesta dels treballadors del Parc de les Aus. Acompanyats d’una representació dels animals nascuts al parc durant aquesta primavera, els treballadors han iniciat al Parc Central una marxa silenciosa que ha passat per la Riera i el camí Ral, fins acabar a la plaça dels Jutjats Nous, on s’ha celebrat l’acte central de la mobilització amb una representació de la destrucció, que en el cicle vital del Parc de les Aus, suposa l’execució de la sentència.

Per l'altra part, l’advocat de Rosa Florensa, usufructuària dels terrenys del Parc de les Aus, ha emès un comunicat en què demana que finalitzin les pressions i les coaccions a què està sotmesa la seva clienta, i que s’accepti la sentència que obliga el desallotjament del recinte abans del dia 8 de juliol.

Sentència a favor de l'usufructuària
Recordem que una sentència de l’Audiència Nacional estableix que Núria Fontseca, que explota els terrenys del Parc de les Aus, ha de retornar-los a la seva usufructuària, la seva mare Rosa Florensa, de 93 anys. De no produir-se així, les autoritats procediran als desallotjament del parc.

En el mateix comunicat, s’acusa els responsables de l’empresa Zoo Park Maresme SCP, gestora de les instal·lacions del Parc de les Aus, de manipular les informacions facilitades als mitjans de comunicació i de no voler negociar amb la usufructuària dels terrenys una solució, preferint esgotar la via judicial.

Disputes per l'actualització de l'arrendament
L’advocat de Rosa Florensa assegura que la seva clienta ha proposat en diverses ocasions actualitzar l’arrendament de la finca que, des de l’any 1978, és de 260 euros mensuals; mesura a la que, segons la usufructuària, s’han negat reiteradament els arrendataris. Per la seva banda els responsables del parc afirmen no haver rebut mai cap oferta.

El comunicat desmenteix que l’entitat Zoo Park Maresme hagi de lliurar el proper 8 de juliol la finca erma. Ben al contrari, la seva obligació és entregar les terres amb totes les plantes i les instal·lacions existents. I, per últim, afirma que els únics responsables del destí i bon estat dels animals, així com de la situació dels treballadors del recinte, és l’empresa Zoo Park Maresme.