La collita del pèsol del Maresme s’endarrereix per les gelades

El Plat de Mataró, sepia amb pèssols, es podrà degustar a 26 restaurants

Les gelades registrades en les últimes setmanes han afectat els cultius de pèsols del Maresme, que han perdut la seva collita més immediata, el que ha endarrerit l'aparició en el mercat d'aquest producte, en el qual es basen diverses jornades gastronòmiques que tenen lloc aquests dies a la comarca.

El Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i del Maresme ha presentat avui les jornades de promoció del denominat Plat de Mataró, pèsols amb sípia i patates, que es cuinarà del 14 de març a l'1 de maig en 26 restaurants de la ciutat.

"Encara que la collita s'ha produït més tard pel fred, ja que estem cuinant amb pèsols d'hivernacle, tenim producció per afrontar totes les cites gastronòmiques basades en aquest producte, l'única conseqüència és que la temporada s'allarga una mica més", ha assegurat avui el President del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i del Maresme, Josep Lluís Martí.

Martí ha presentat el Plat de Mataró com la recuperació d'una tradició gastronòmica molt d'acord amb les característiques de la ciutat. "Aquesta recepta -ha dit- representa la tradicional cuina catalana però també la ciutat de Mataró, ja que l'estofat duu pèsols, producte primaveral de l'horta, sípia, producte del mar i patates, un dels principals productes de la història de Mataró".