Els veïns de la Llàntia presenten 2.000 firmes contra una antena de mòbils sense permís

L’antena ha estat precintada temporalment per l’Ajuntament

Com ja vam avançar, el conflicte amb les antenes de telefonia mòbil s’ha traslladat al barri de la Llàntia. El president de l'associació de veïns d’aquest barri, Felipe Alvaro, ha presentat al registre de l'ajuntament unes 2.000 firmes en contra de l'entrada en servei d'una antena de telefonia en aquesta zona de la ciutat, que s'ha instal·lat sense permís municipal.

L'empresa Retevisión Móvil ha col·locat una antena al número 68 del carrer Galícia, tot i que encara no disposa de permís municipal, el que ha provocat el seu precinte temporal per part de l'ajuntament.

Pancartes als balcons
A pesar del precinte, els residents del barri han iniciat una campanya de protesta perquè temen per la seva salut quan entri en servei aquesta estructura, i perquè està ubicada a prop de diversos centres escolars. Durant dues setmanes, els veïns s'han mobilitzat i, a més a més de reunir 2.000 firmes, han penjat pancartes de protesta als balcons dels habitatges.

La Federació d'Associacions de Veïns de Mataró (FAVM) també s'ha sumat a la protesta i ha presentat al·legacions a la instal·lació de l'antena. La polèmica per aquesta antena també es debatrà en el pròxim ple municipal, ja que el PP ha presentat una pregunta a l'equip de govern per conèixer quant temps fa que l'antena està instal·lada de forma il·legal i si existeixen riscos per a la salut de la població.

Es repeteix la pol·lèmica
Fa menys d’un mes, es va desestimar la intal·lació d’una altra antena de telefonia mòbil al barri de Cerdanyola, al carrer Maragall. Van ser els propis propietaris de l’immoble on s’havia d’instal·lar l’antena que van desdir l’acord amb la companyia operadora per no voler perjudicar la salut del veïnat.

Ara es produeix una situació semblant, la diferència recau en l’estat del procés. Mentre la del carrer Maragall sols era un projecte, la del carrer galícia existeix, i té el permís d’instal·lació sobre la taula de la regidoria de Ciutat Sostenible.



Notícies relacionades:
Retevisión vol instal·lar una antena a prop d'una escola bressol
La relació Antenes de mòbils i salut recollit en un llibre de la FAVM