Un 'Black Lives Matters' amb accent propi

Diversos centenars de persones es manifesten al Nou Parc Central de Mataró contra el "racisme institucional"

Manifestació Racisme

En plena era de desescalada post-covid, Mataró i el Maresme van respondre a la crida mundial contra el racisme arran de la mort de George Floyd. Recordem que aquestes darreres setmanes el moviment “Black Lives Matter” ha ressorgit amb força –i s’ha estès per tot el planeta– arran de la denunciada mort d’un ciutadà negre a mans d’un policia a Minneapolis.

Amb aquest punt de partida, però, la manifestació a Mataró no es va limitar a copiar els missatges que hem vist aquests dies arreu del món contra el racisme en general. Si bé es cert que se’n va fer referència, la protesta va tenir una important connexió amb tot el que està passant actualment a la ciutat i comarca, i al nostre entorn en general.

Manifestació Racisme

Les diferents associacions que van convocar la protesta –tot i que va costar força de sentir degut a una sonorització insuficient– van prendre la paraula per denunciar una gran quantitat de temes. Van criticar el racisme institucional, van demanar papers per la gent que porta molts anys entre nosaltres, van parlar testimonis en primera persona de gent immigrant, hi va haver parlaments a favor de l’acollida de refugiats i en contra de les deportacions en calent, altres que van criticar la discriminació laboral i salarial, la manca d’accés als serveis bàsics, els morts al Mediterrani… i un llarg etcètera de causes diferents que volien posar de manifest que aquesta protesta mundial contra el racisme també ens toca de molt a prop.

La crida a manifestar-se la van fer Humanity Wings, Dignitat Migrant, Vivim Drets, Mataró Antifeixista, Fridays for Future Mataró, la PACC, Mataró LGTBI i Unitat Mataró

Manifestació Racisme

Cal dir que, com demanava l’organització, la immensa majoria de gent portaven mascaretes de protecció i intentaven mantenir en la mesura del possible les distàncies. Una imatge que si fa pocs dies sobtava ja comença a fer-se “normal” dins d’aquesta nova normalitat a la qual sembla que a poc a poc ens encaminem tots plegats.

MÉS IMATGES DE LA PROTESTA. Fotos: Martí Segura @segraam

Manifestació Racisme

Manifestació Racisme

Manifestació Racisme

Manifestació Racisme

Manifestació Racisme