Durant el cap de setmana es disparen les denúncies per no respectar el confinament

Ja són gairebé 300 sancions en una setmana d'Estat d'Alarma

Controls confinament policia

50 denúncies dissabte i 66 el diumenge deixen clar que, com es preveia, el cap setmana augmentarien les denúncies de la policia local als ciutadans que no compleixen les restriccions de mobilitat decretades per l'estat d'alarma. D'aquesta manera ja són gairebé 300 les denúncies interposades per part de la Policia Local de Mataró en una setmana.

Recordem que per tal de buscar el compliment per part de la ciutadania de les mesures de confinament que s'han de respectar en l'actual estat d'alarma, la policia local realitza des de diumenge passat controls estàtics i dinàmics per controlar la circulació de persones, la circulació de vehicles i l'obertura d’establiments.

Es recorda que per frenar la corba de casos i contribuir entre tots a frenar el contagi del Coronavirus és molt important respectar el confinament, reduir els contactes socials i la mobilitat #Joemquedoacasa

Les sancions poden anar dels 600 als 30.000 €

Cal anotar que aquest dilluns entra en vigor un document no obligatori però sí molt important per tal de facilitar la tasca dels cossos policials que, arran de la crisi sanitària de la COVID-19 limiten la llibertat de circulació de persones i determina per a quines activitats es pot circular per les vies d’ús públic.

Per això des de la Generalitat s’ha elaborat un model de declaració autoresponsable per facillitar als ciutadans i els agents de policia la comprovació que un desplaçament determinat corresponen a una activitat autoritzada, "en el marc del Pla d’actuació del PROCICAT per malalties emergents activat en fase d’emergència-1".