Oriol Ferran assegura el TDT estatal a tot el Maresme per l’hivern

El secretari de Telecomunicacions visita el Tecnocampus i la Tecnoescola

El secretari de Telecomunicacions de la Generalitat, Oriol Ferran, ha estat a Mataró aquest matí per mantenir una reunió institucional amb el TCM, i ha acabat la jornada amb una visita a la Tecnoescola, del Casal de Joventut, que fa pocs dies va rebre l’ajut per convertir-se en un Telecentre, pel foment de les noves tecnologies entre els ciutadans de Mataró.

Ferran ha destacat, en la visita, la importància dels dinamitzadors digitals, aquells que imparteixen classes d’aproximació a les noves texnologies, perquè són qui apropen aquestes als ciutadans. El secretari ha quantificat en un 50%, el volum de població catalana que coneix internet però que no l’empra ni la relaciona amb la seva feina, i ha precisat que la feina dels dinamitzadors digitals serà “apropar aquests indecissos a les noves tecnologies”.

TDT estatal a la tardor
En ser preguntat per la TDT, Ferran ha explicat que l’implantació de la senyal digital catalana a la comarca és efectiva a tot el territori, però que els canals estatals encara no. Segons ha explicat, a partit de l’octubre s’iniciaran els treballs d’implantació de les senyals estatals a Catalunya, pel que espera —si el ministeri compleix les espectatives— que entre la propera tardor i l’hivern els canals estatals es puguin sintonitzar en els receptors de TDT de tot el Maresme.