Discrepàncies en les mesures de mobilitat del centre

El Gremi d'Hostaleria i Turisme demana més horaris per accedir en cotxe al centre

  • ACN/Redacció
  • Dimecres, 19 Febrer 2020 14:29

Riera de Mataró

Una setmana després de l'aplicació del nou pla per restringir l'accés de vehicles al centre de Mataró, l'Ajuntament topa amb els primers retractors. Primer va ser la pressió dels pares de l'escola Cor de Maria, que va obligar el consistori a fer marxa enrere el primer dia d'aplicació de les mesures, i ara és el Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, el qual demana ampliar l'horari per accedir en cotxe a la Riera.

Els bars i restaurants demanen el lliure accés de 7.30 a 11 h (actualment és només de 7 a 9.30 h) i també una nova franja de 13.30  a 15.30 h. L'objectiu, expliquen, és facilitar la càrrega i descàrrega "directa i davant dels establiments", així com facilitar l'accés als restaurants a persones amb mobilitat reduïda. A més, també consideren que l’horari d’estada a les zones DUM de càrrega i descàrrega hauria de ser almenys de 60 minuts i no de 30, per tal de “facilitar les tasques dels repartidors”.

El període de prova d'implementació de les noves mesures finalitza l'1 d'abril. Abans d'aquesta data s'ha de decidir quines propostes s'adopten i quines es descarten. En cas que la petició dels restauradors prosperés, la Riera tornaria a quedar ocupada pels cotxes pràcticament durant tot el dia. I és que a aquesta proposta s'hauria d'afegir la cessió que ja s'ha fet als pares de l'escola concertada, que han aconseguit obrir una franja de trànsit lliure de 16.45 a 17.15 h per poder arribar en cotxe fins a la porta del centre.

La setmana passada, ERC ja va mostrar el seu rebuig al que consideren una “improvisació absoluta” en l'aplicació del Pla del Centre. Segons el grup municipal, ha mancat un “treball previ d’informació rigorosa i empàtica amb veïns, comerciants i escoles, buscant l’acord i el compromís de totes les parts”.