El Jutge de Guardia atura les obres d’enderroc del CSOA L’estella

Els okupen denuncien la il·legalitat del desallotjament

Els mateixos Mossos d’Esquadra que divendres al matí van desallotjar el CSOA L’estella, els antics magatzems de Can Maymí, el mateix dia al vespre van tornar per aturar les obres de demolició. El jutge de guardia va ordenar la paralització de les obres d’enderroc, el CSOA L’estella que s’havia desallotjat hores abans.

Segons explica l’advocada dels okupes, Raquel Frias del Col·lectiu Ronda, el jutge de guardia va ordenar la paralització de les obres en constatar que en les parts implicades en el desallotjament —Mossos, comissió judicial i empresa propietària—hi havia hagut una extralimitació.

Com argumenta la lletrada, el procediment emprat en el desallotjament havia estat incorrecte, doncs no hi havia hagut cap notificació prèvia del desallotjament. Els okupes estan estudiant, conjuntament amb les seva lletrada, la possibilitat d’empendre alguna possible acció per via judicial.

Manifestació davant l’Ajuntament
Uns 300 persones es van manifestar el passat divendres, a les 8 del vespre, davant l’ajuntament per denunciar el desllotjament del CSOA L’estella i de l’espai anex utilitzat de vivenda anomenat Cal Ronk pels propis okupes. Les protestes dels okupes anaven encaminades contra l’empresa SR Constructors, propietària de l’espai okupat, i també contra el secretari judicial per la manera que havien dut a terme el desallotjament.

Els okupes van qualificar d’il·legal el desallotjament i van articular hipotesis sobre la complicitat entre el secretari judicial, present en el desallotjament, i l’empresa constructora. “Que estrany que a nosaltres no ens avisi ningú, i que l’empresa tingui les màquines a punt quan el secretari els entrega les claus de L’Estella” ironitzava un dels okupes el passat divendres.



Notícia d'interès
El Jutge de Guardia atura les obres d’enderroc del CSOA L’estella