Com queden els preus de l'aigua, la llum i el gas el 2020?

El gas s'abaratirà un 4%, la tarifa de l'aigua es mantindrà igual i el cost de la llum encara es desconeix

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Dijous, 09 Gener 2020 11:11

Ciutat 2017/2020, tarifes aigua

Les tarifes de l'aigua, la llum i el gas no experimentaran gaires variacions de cara a aquest any que tot just comença. De fet, actualment, només es pot assegurar que el gas s'abaratirà al voltant d'un 4% de mitjana, després de dos trimestres sense canvis.

Quant al preu de l'aigua, des del 2013, Aigües de Mataró ha mantingut la tarifa, i per al 2020 es preveu que les coses continuïn igual. Amb tot, les famílies que tenen dificultats econòmiques podran seguir beneficiant-se de la tarifa social que ofereix l'empresa. Gràcies a aquest pla, el preu del metre cúbic en el primer i segon tram passa dels 36 cèntims de la tarifa domèstica normal als 10 cèntims. Actualment, 1.800 llars  mataronines s'adhereixen a aquesta tarifa social.

Tarifa social
1.800 llars mataronines es beneficien de la tarifa social de l'aigua

Pel que fa a la llum, el seu cost és encara un misteri. D'entrada, es prorrogarà per al 2020 la part regulada del rebut, que suposa el 41,14% de la factura elèctrica. Al llarg d'aquest any, però, es preveu una reforma de la tarifa elèctrica que l'abaratirà un 2%. Aquesta proposta també inclou la divisió de les tarifes en sis períodes per a l'energia i en sis per a la potència, i l'adaptació del cost de la llum en funció del moment del seu consum.