Vuitena edició de la SwimSilvestre, a la platja del Varador

El 29 de desembre, darrer matí festiu de l'any, tindrà lloc aquesta travessia per mar de 1.500 metres

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Dimarts, 24 Desembre 2019 08:50

Ciutat 2017/2019, swim silvestre mataro

Diumenge vinent, 29 de desembre, els nedadors més valents tenen una cita que es repeteix cada Nadal des del 2012. Parlem de la SwimSilvestre, una travessia per mar que tindrà lloc, com ja és tradició, a la platja del Varador de Mataró l'últim matí festiu de l'any.

El recorregut de 1.500 metres es farà en aigües obertes i força fredes, ja que en aquesta època de l'any la temperatura del mar està al voltant dels 13 graus. Tanmateix, l'esforç val la pena si tenim en compte que l'esdeveniment té una finalitat solidària: part dels diners recaptats en la inscripció es donaran a Càritas.

Les inscripcions

La travessia està organitzada per l'associació esportiva sense ànim de lucre Xswim Project, amb la col·laboració del Centre Natació Mataró. Actualment, i fins al 26 de desembre, aquells que hi vulguin participar ja s'hi poden inscriure omplint el formulari que trobaran disponible al lloc web www.xipgroc.cat. El preu total és de 25 euros i els nedadors que no tinguin xip groc hauran d'abonar una fiança de 10 euros que es retornarà quan finalitzin la prova i es dugui a terme la devolució del dispositiu.

En cas de no voler nedar, una altra manera de prendre part en la iniciativa és fent una aportació mínima de 12 euros. A la pàgina web www.xswimproject.com trobareu les indicacions per fer la transferència.

Ciutat 2017/2019, swim silvestre mataro

El preu de la inscripció és de 25 euros i part dels diners recaptats es donaran a Càritas Mataró

El recorregut

Els participants hauran de completar un triangle de 1.500 metres amb sortida i arribada al mateix punt de la platja del Varador, davant del Centre Natació Mataró. El recorregut es farà en el sentit de les agulles del rellotge i començarà a les 10 del matí. Una hora i quart més tard, es farà l'entrega de premis i el sorteig de material.

A més a més, aquest any, hi haurà també un espai d'exposició d'activitats i venda de productes relacionats amb la natació en aigües obertes.