L'ATM anuncia el nou bitllet multipersonal T-Familiar

El títol, que entrarà en vigor a partir de l'1 de març, incorpora 8 viatges per 10 euros i té una validesa de 30 dies

  • ACN // Foto: Arxiu
  • Divendres, 13 Desembre 2019 09:07

Un dels nous busos de expres.cat

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat aquest dijous per sorpresa la creació d'un nou bitllet multipersonal que s'anomenarà T-Familiar i que donarà dret a fer 8 viatges per 10 euros. El títol, que entrarà en vigor a partir de l'1 de març, tindrà una validesa de 30 dies.

La T-Familiar està pensada sobretot per a famílies de quatre persones que facin viatges ocasionals per a un trajecte d'anada i tornada i no per a d'altres de cinc. I és que aquestes ja entrarien en la categoria de família nombrosa, segons ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Entre l'1 de gener del 2020 i el 29 de febrer es podrà seguir utilitzant la T-10 com a targeta de viatges de multipersonals.

L'Ajuntament de Mataró es posiciona

L’Ajuntament de Mataró ha enviat a l’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) un escrit d’al·legacions sobre la proposta de tarifes del transport públic perquè aquesta entitat defensi els interessos de la ciutat davant l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que vol implantar els nous preus i títols a partir de l’1 de gener. 

El consistori considera “inacceptable que la T-Casual (antiga T-10), un dels títols més socials i utilitzats, pagui les millores d’altres, ja que gran part de la mobilitat de Mataró a Barcelona, on radiquen els principals centres de gestió administrativa, empreses i universitats, és una mobilitat forçada i no necessàriament habitual”.

A més a més, el fet que la T-Casual sigui d’ús unipersonal, no multipersonal com la T-10, “penalitza les famílies i altres formes d’ús compartit de la mobilitat”. Consideren l’increment d’un 9,75% del preu del bitllet senzill de 3 zones (de 4,10 € a 4,50 €) com a “excessiu”.

La supressió i substitució de la T-10 per un nou títol, la T-Casual, suposa un increment d’un 11,31% a la zona tarifària 3 (de 27,40 € a 30,50 €), a la que pertany Mataró. 

L’Ajuntament valora positivament la creació de la nova T-Usual, i ho considera una boníssima notícia per als ciutadans de Barcelona i part de l’àrea metropolitana. Però el fet de tenir viatges il·limitats en un mes “no aporta gaire als usuaris de la zona tarifària 3”, que majoritàriament no faran més d’un cop al dia el trajecte Mataró-Barcelona.