Cinc dones opten a ser la nova degana del Col·legi d'Advocats

Les candidates són Patrícia Miranda, Montserrat Bonamusa, Núria Calpe, Olga Ortiz i María José Pastor

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Dijous, 12 Desembre 2019 11:31

Ciutat 2017/2019, colegi advocats mataro

El 20 de desembre, el Col·legi d'Advocats de Mataró escollirà el seu pròxim degà per als pròxims 4 anys. En aquesta ocasió, però, hem de parlar de degana, ja que totes les persones que es presenten al càrrec són dones. Es tracta d'una situació insòlita en els 150 anys que porta en funcionament la institució i que es produeix gràcies a l'empenta de cinc candidates: Patrícia Miranda, Montserrat Bonamusa, Núria Calpe, Olga Ortiz i María José Pastor.

"En un context de revolució feminista, en el qual les dones ocupen cada vegada més llocs de poder, és el millor moment perquè hi hagi una degana al Col·legi d'Advocats de Mataró", afirma en aquest sentit Ortiz.

De fet, la candidata és del parer que les dones han de perdre la por al fracàs. "Cal que el lideratge femení faci un pas endavant sense prejudicis i demostrem que podem aportar coses molt positives a les institucions", assegura.

En el seu cas, Ortiz té clar per què es postula com a futura degana. "És la primera vegada que m'hi presento i ho faig perquè és un moment important per al col·legi i perquè em fa molta il·lusió", explica. En aquest sentit, l'advocada ja va presidir el Grup d'Advocats Joves de l'entitat, i n'és membre des de fa 16 anys.

Ciutat 2017/2019, colegi advocats mataro

"Penso que el col·legi té diversos reptes i, personalment, voldria apostar per valors com la transparència o la igualtat real", apunta. A més a més, Ortiz advoca perquè la institució estableixi lligams amb altres entitats públiques; perquè l'Escola de Pràctiques Jurídiques rebi l'impuls que necessita i perquè s'actualitzin les comissions que formen part del col·legi (de torn d'ofici, d'honoraris, deontològica, etc.). "És molt important que els col·legiats comencin a veure aquest organisme com un instrument de participació, lluny de l'obligatorietat de pagar una quota", conclou.