Preservem el Maresme carrega contra les noves tarifes del transport públic

La Coordinadora ha criticat que "no s'impulsin mesures de millora del servei" i lamenta que es faci "més atractiu" el vehicle privat

  • ACN // Foto: Arxiu
  • Dilluns, 09 Desembre 2019 08:30

Un dels nous busos de expres.cat

La Coordinadora Preservem el Maresme ha carregat contra les noves tarifes del transport públic i ha lamentat que fan "més atractiu" l'ús del vehicle privat per als ciutadans de la comarca. L'organització ha valorat positivament que s'abaixi el preu de la T-mes amb la nova T-usual però veu amb preocupació "la penalització que suposa l'increment d'un 11% dels títols de transport casual", l'antiga T-10. Ha afegit que això "penalitza l'ús esporàdic" i que, a més, no va acompanyat de mesures de millora d'unes infraestructures que es troben en un "estat lamentable". D'altra banda, l'entitat ha criticat que la T-casual sigui unipersonal, fet que "comporta una penalització extra a la mobilitat grupal o per a famílies".

La Coordinadora ha recordat que la comarca del Maresme pateix un "greuge comparatiu" amb altres territoris a causa de l'actual tarifació per corones, "que discrimina els pobles per raó de la seva ubicació i no de la distància amb Barcelona".

Per tot plegat, l'organització ha afirmat que la solució per a incrementar el nombre d'usuaris habituals en el transport públic passa per "millorar les línies ferroviàries", que actualment estan en un estat "molt deficient", i la creació d'una xarxa de transport públic "real i efectiva amb els pobles de l'interior de la comarca, i no per l'augment de preu de cap mena de títol de transport".