La Fira de Nadal aterra de nou a Mataró

La tradicional fireta de pessebres i ornaments s'instal·la a la plaça Santa Anna del 30 de novembre al 23 de desembre

  • Redacció // Fotos: cedides i arxiu
  • Dijous, 28 Novembre 2019 11:35

Ciutat 2017/2019, fira de nadal

A un mes vista perquè arribin els dies forts de les festes, la Fira de Nadal arriba com cada any a Mataró. Entre el 30 de novembre i el 23 de desembre, la fireta de pessebres i ornaments s'instal·la a la plaça Santa Anna per abastir els consumidors de tots els elements de decoració nadalenca necessaris per posar a punt la llar: des d'arbres (tant naturals com artificials) fins a figures de pessebre, molsa, llumetes i suros, cintes de colors, centres ornamentals de taula, espelmes nadalenques i guarniments de Pare Noel.

D'altra banda, l'esdeveniment també inclou productes alimentaris típics de Nadal com, per exemple, torrons, neules, galetes i llaminadures decorades amb motius nadalencs. A més, la fireta aplega diverses activitats relacionades amb la temporada de l'any i adreçades a tota la família: contes, encesa dels llums, concerts, espectacles de teatre i circ, i diversos tallers.

La de Mataró és la segona fira de Nadal més important de tot Catalunya, tant pel seu emplaçament com per la qualitat dels productes que s'hi venen. Aquests productes estan elaborats de forma artesanal a partir de tota mena de materials: fusta, vidre, plata, ceràmica, cera, sabó, llavors, etc.    

Ciutat 2017/2019, fira de nadal

L'encesa dels llums de Nadal es farà aquest diumenge, 1 de desembre, a les 18 h amb l'actuació de Gospelsons

Viu el Nadal sense sortir de la ciutat

La fireta no és l'únic esdeveniment que acull el municipi durant aquestes festes, sinó que se suma a actes i iniciatives que la majoria de mataronins i mataronines coneixen molt bé. Entre ells, l'exposició de pessebres i diorames al local de l'Associació de Pessebristes de Mataró (oberta del 8 de desembre al 12 de gener), la clàssica representació d'Els Pastorets a la Sala Cabanyes (a partir del 22 de desembre), els espais creatius tant a la Biblioteca Pompeu Fabra com a la Biblioteca Antoni Comas, i la Fira Màgic (al Parc Central a partir del 5 de desembre).

Ciutat 2017/2019, fira de nadal

Mataró ret homenatge als caganers    

Aquest any, els amants de les figuretes de pessebre podran gaudir d'una exposició que se celebra entre el 8 de desembre i el 12 de gener a l'Associació de Pessebristes de Mataró. I és que l'Associació d'Amics del Caganer hi ha organitzat una de les mostres més grans de caganers que es podran veure aquest Nadal a Catalunya. L'objectiu de l'entitat és contribuir a la difusió i valorització d'aquesta tradicional figureta, que disposa de parada pròpia a la Fira de pessebres i ornaments de la capital del Maresme i que acaba de sumar nous personatges a la seva col·lecció: Rosalia, La Casa de Papel, Greta Thunberg, Frida Kahlo i Mr. Bean, entre d'altres.