El Mataró Tren torna al TecnoCampus per tercer any consecutiu

La 15a edició de la fira ferroviària tindrà lloc els dies 26 i 27 d’octubre

Ciutat 2017/2019, fira tren

El TecnoCampus acull aquest cap de setmana la fira ferroviària Mataró Tren. L’esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament, se celebra coincidint amb la commemoració del 171è aniversari de la inauguració del primer ferrocarril de la península Ibèrica, el 28 d'octubre del 1848.

Propostes per a tots els gustos

El programa inclou una quarantena d'activitats entre conferències i xerrades, tallers, projeccions cinematogràfiques, demostracions tecnològiques i exposicions, que se sumen a la zona comercial d’exposició i mercat d’ocasió amb fabricants i expositors comercials de modelisme ferroviari, maquetes i publicacions, etc. També hi haurà un circuit de tren tripulat i un de locomotores de vapor.

Com a novetats d’aquest any, hi haurà la Performance Western, una maqueta a gran escala inspirada en el salvatge oest americà i els seus trens, i l’exposició “50 aniversari del Talgo Catalán”, en homenatge al 50è aniversari de la inauguració d'aquest Trans Europ Express amb maquetes a escala H0 de totes les èpoques.

Més enllà del TecnoCampus, hi ha altres activitats, com una sessió de contes a la Biblioteca Antoni Comas, un escape room d'homenatge a en Miquel Biada i rutes guiades.

El preu de l'entrada és de 3 euros per a tot el cap de setmana (dissabte de 10 a 21 h i diumenge de 10 a 14 h) i inclou una promoció de 2x1 per al Museu del Ferrocarril de Catalunya (Vilanova i la Geltrú) i el Museu del Joguet de Catalunya (Figueres). Per als menors i estudiants és gratuït.

Per a facilitar l'accés a la fira, hi haurà a disposició dels assistents un trenet turístic que sortirà des de la plaça Santa Anna i una llançadora des de l'estació de Renfe.

Ciutat 2017/2019, fira tren
Dilluns 28 d’octubre, dia en què se celebra l’aniversari de l’arribada del primer ferrocarril de la Península, tindrà lloc l’ofrena floral al monument en honor a Miquel Biada (davant de l’estació de tren).