Nova edició de la Sepsis Challenge, la marxa cicloturista més solidària

L'esdeveniment esportiu se celebrarà el pròxim 27 d'octubre i constarà d'un recorregut de 77 quilòmetres i 1.350 metres de desnivell repartits en sis ports

  • Redacció // Foto: Arxiu
  • Dilluns, 21 Octubre 2019 07:41

Ciutat 2017/2019, Sepsis Challenge

El diumenge 27 d'octubre se celebrarà, a partir de les 8.30 hores, la cinquena edició de la Sepsis Challenge, la marxa cicloturista solidària que destina tots els beneficis obtinguts a la formació de professionals i a la investigació de la sèpsia.

Organitzada pel Club Ciclista Temps d’Esport, la marxa consta d'un recorregut de 77 quilòmetres i 1.350 metres de desnivell repartits en sis ports. La iniciativa, que forma part del programa "Mou-te amb cor" de l'Ajuntament de Mataró, contribueix a fer que cada cop més gent conegui la realitat d'aquesta malaltia freqüent i amb una mortalitat elevada.

Ja t'hi pots inscriure!

La marxa començarà i acabarà al TecnoCampus, i els participants faran amb la seva bicicleta un recorregut per diferents llocs del Maresme i el Vallès: Mataró, Argentona, Òrrius, la Roca, Parpers, Dosrius, Can Bordoi i el Collet.

Els que vulguin formar part de la marxa ja poden inscriure-s'hi a través del web Bikingpoint.es, amb llicència o sense, per un preu de 22 o 30 euros, respectivament. Les primeres 300 persones que s'hi apuntin rebran una samarreta exclusiva i un bidó també d'edició limitada.

Una malaltia que cal investigar    

Ciutat 2017/2019, sepsia

La sèpsia s’esdevé quan una infecció es complica i arriba a afectar altres òrgans. Acostuma a tenir un origen urinari o pulmonar i, tot i que els agents causants poden ser virus o fongs, la gran majoria dels casos són provocats per bacteris que ja conviuen dins de l’organisme humà. En els casos mortals, la infecció deriva fins a un xoc sèptic o un fracàs multiorgànic.