La Fundació El Maresme reacciona davant la pujada del 5% per finançar el nou salari mínim

L'entitat aplaudeix l'increment, que ajudarà a mantenir els llocs de treball de les persones amb discapacitat, però denuncia que no s'ha arribat als mínims exigibles

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 10 Octubre 2019 10:54

Ciutat 2017/2019, fundació maresme

Tot apunta que la mobilització davant la manca de finançament públic del sector de la discapacitat i les dificultats especials comença a donar els seus fruits. I és que el govern central acaba d'aprovar una subvenció addicional del 5% perquè les entitats puguin afrontar la pujada del nou salari mínim interprofessional (SMI). Per la seva banda, a més a més, la Generalitat de Catalunya ha manifestat que durà a terme un altre increment de les tarifes dels mòduls assistencials.

La demanda:
Es vol aconseguir que la subvenció del salari mínim arribi al 75%

La Fundació El Maresme és una de les entitats d'iniciativa social sense ànim de lucre que veuen amb bons ulls aquesta decisió. Tanmateix, denuncien que la mesura no és suficient per arribar als mínims exigibles i reclamen que les administracions continuïn aportant els recursos necessaris. L'objectiu final és que la subvenció de l'SMI arribi fins al 75% per poder sufragar els sous de les persones que treballen als centres especials de treball (CET).

Ciutat 2017/2019, fundació maresme

Tot i que hi ha un 23% de persones amb discapacitat que treballen en un CET, Catalunya només rep el 16% dels recursos

D'altra banda, la fundació demana que el sistema de repartiment dels fons estatals per als CET es faci "en funció del nombre d'empleats de cada comunitat autònoma". En aquest sentit, l'entitat explica que "tot i que Catalunya té un 23% de les persones amb discapacitat que treballen en un centre especial de treball, només rep el 16% dels recursos".

Una nova línia de negoci

Ciutat 2017/2019, fundació maresmeEl Centre Especial de Treball de la Fundació El Maresme (CEO) ha obert aquesta setmana una nova línia de negoci amb el servei integral de lloguer de vaixelles reutilitzables. A més, l'entitat podrà consolidar els seus dos serveis ja existents: el de recollida, transport, destrucció i certificació de documents confidencials, i el de neteja de platges del litoral del Maresme.
Aquesta acció ha estat possible gràcies a una subvenció de 150.000 euros atorgada per la Generalitat de Catalunya. I és que el CEO del Maresme ha estat una de les sis entitats, d’un total de 47, que han aconseguit la subvenció més alta després de participar en un concurs públic.
Actualment, el centre especial de treball de la Fundació dona feina a 285 persones, de les quals 215 tenen algun tipus de discapacitat intel·lectual.