6.550 euros per propagar el programari lliure CATix

Tecnocampus, Gent gran del Parc i Fundació Maresme reben una subvenció amb aquest fi

6.550 euros de subvenció han rebut el TecnoCampus de Mataró de la Generalitat per a la propagació a la ciutadania del programari lliure CATix, el més usat en la comunitat catalana “de tot el món”, ha informat aquest ens tecnològic.

Els diners es destinaran al finançament de set cursos de formació titulats "InfoCATix" dirigits a tota els ciutadania de Mataró, ciutat natural del seu creador, el professor Antoni Mirabete. Aquests cursos, completament gratuïts, s'impartiran des de mitjan de febrer fins a finals de juny en horari de matí i tarda, seran organitzats per TecnocampusMataró (TCM) mitjançant la TecnoEscola i es donaran lliçons de microinformàtica i sistema operatiu Linux, aplicacions bàsiques, internet i correu electrònic, emprant programari lliure.

Gent Gran del Parc i Fundació Maresme
A part del TCM, altres ajudes, de quantitats desconegudes, també han recaigut en altres entitats de la capital del Maresme, per exemple, al casal d'Ancians Gent Gran del Parc, el qual es convertirà al casal Catix, on la gent gran podrà aprendre tot sobre el programari lliure; i la Fundació Maresme, especialitzada en educació de nois amb disminucions psíquiques, on s'instal·larà el programa "Capacitació Digital".

A més a més, el Consell Comarcal del Maresme durà a terme el Curs de Formació de Noves Tecnologies per a dones de la comarca i l'entitat Arenys.org posarà en marxa Arenys Digital que té com a objectiu fomentar l'ús correcte de les noves tecnologies a Arenys de Mar.

Impulsar la formació tecnològica
Aquesta ajuda econòmica forma part d'un lot de subvencions de 981.250 euros que ha distribuït l'Agència de Gestió d'Ajudes Universitàries i de Recerca (AGAUR) amb l'objectiu d'impulsar programes de formació tecnològica i facilitar l'accés de la població a la nova societat del coneixement