Ja és aquí la Mostra de Cinema de Muntanya

El Foment acollirà el 13 juny una nova sessió d'aquest certamen

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimarts, 11 Juny 2019 08:19

Cultura 2019, AMAZIGH

Organitzada per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró (AGRUPE) i la Unió Excursionista de Catalunya de Mataró, la Mostra de Cinema de Muntanya de Mataró té com a objectiu fer difusió dels esports de muntanya i promoure del cinema català.

La mostra va començar el 6 de juny amb la presència de Toni Cruanyes, Dani Tavares i Joan Salarich, amb la projecció de 'Return to Mount Kennedy', i continuarà el 13 de juny a les 20 h amb Eduard Jornet en una sessió en què es projectarà 'Amazigh, 4.167'. Tot seguit, es farà una taula rodona sobre les curses d'ultra trail, amb el mateix Jornet, acompanyat de Jessed Hernández, Pol Capell, Mario Lloret i altres participants.

Una causa solidària
La mostra col·labora amb Càritas Mataró, de manera que l'entrada serà a canvi de la donació d'oli, llet, llegums cuits o sucre, o una aportació monetària voluntària. Es poden recollir els tiquets a l’Agrupe (passatge del Pou D’avall, 1) o a la UEC (carrer Nou, 29), i també el mateix dia 30 minuts abans de la sessió.

Les novetats

Enguany s’organitza un concurs d’Instagram. Per participar, s'han de penjar fotografies relacionades amb la muntanya i etiquetar la Mostra de Cinema. Consulteu les bases a Mostracinemamuntanyamataro.wordpress.com.

Cultura 2019, AMAZIGH

La pel·lícula

· Dijous 13 de juny. Projecció d''Amazigh, 4.167', dirigida per Alicia Almiñana i Eduard Jornet (Catalunya, 2017).
· Productora: Ralda World
· Durada: 50 minuts
· Guió, muntatge i so: Manel Almiñana
· Sinopsi: En Jamal i en Hamid són dos joves amazics que viuen a la vall de l’Imlil, prop del Toubkal, i participaran per primer cop en la cursa ultra trail que se celebra cada any a la zona. Apadrinats per l’Eduard Jornet els seguirem abans, durant i després de la cursa, on coneixerem els costums i tradicions del seu poble berber, a més dels seus somnis i anhels. Viurem la cursa també de la mà d’altres protagonistes, ja siguin organitzadors, corredors, voluntaris… Tot un univers al voltant d’una cursa en terreny amazic on el cim més alt arriba als 4.167 metres.