Més d’un centenar d’alumnes de Mataró han participat en un judici i una mediació simulats

Aquests s’emmarquen dins l’activitat “Educar en Justícia“, a càrrec del Col·legi d’Advocats de Mataró

judici simulat col·legi advocats

Els advocats de Mataró han acostat la justícia a estudiants de batxillerat i secundària de la ciutat, en la celebració de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, a través d’una mediació simulada a la sala d’actes del Col·legi d’Advocats de Mataró. El tema que s’ha tractat és la mediació familiar, i ha comptat amb la participació dels advocats/mediadors Montserrat Bonamusa, com a presidenta de la Comissió de Mediació, Anna María Vida, com a narradora, Ramon A. Sánchez, Pilar Gil i Roser Lluis com a parts, i dos alumnes en el paper de fills.

El judici simulat ha girat entorn la dona, i exactament sobre l’assetjament a aquestes sota el nom “Stalking. Assetjament a la Dona”. En aquest hi ha participat els advocats Isabel Martínez, Judith Silveira, María Pastor, Antoni Acosta, membres dels Mossos d’Esquadra i cinc alumnes en el paper de parts i testimonis.

Julio J. Naveira, Degà del Col·legi ha mostrat la seva satisfacció assegurant que aquestes activitats “no només informen els més joves de les diferents opcions existents per la resolució de conflictes sinó que, i el que és més important, els formen en valors“. 

Tant en la mediació com en el judici, els professionals de la justícia com els advocats, el jutge, el fiscal, el procurador són els mateixos professionals que els de la mediació i el judici reals.

 

“H-Policia”

En el transcurs de l’activitat també s’ha presentat el projecte “Human Project Police”, en el qual participa el Col·legi d’Advocats. Aquest té com a objectiu canviar el model de Policia Local cap a uns agents capaços de mediar en conflictes ciutadans de forma pedagògica, sempre que la situació ho permeti.