El preu del lloguer subvencionable s'amplia als 750 euros

És la gran novetat dels ajuts a l'habitatge per al 2019

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Divendres, 26 abril 2019 13:45

Maresme 2017/2019, lloguers

Aquest abril s'ha obert la convocatòria d'ajuts al lloguer, que ha arribat amb una novetat molt important, després que així ho demanés el Consell Comarcal del Maresme.

D'aquesta manera, s'ha modificat un dels requisits ampliant el preu màxim del lloguer subvencionable 150€. Això vol dir que aquells que ho necessitin, i que compleixin la resta de requisits de la convocatòria, poden optar a l'ajut si el seu lloguer arriba com a màxim als 750€. És un pas important i necessari davant els 600€ de l'any anterior, una quantitat que havia quedat desfasada i que, segons el Consell, "deixava fora de la convocatòria moltes famílies que, tot i trobar-se en situació de vulnerabilitat social, paguen un lloguer superior a aquesta quantitat".

L'accés a l'habitatge és ara per ara la principal causa de pobresa al Maresme, segons la primera avançada de la "Diagnosi de pobresa i vulnerabilitat social al Maresme" que està elaborant el Consell Comarcal.

Des d'avui i fins al 7 de juny, l'Oficina Comarcal d'Habitatge tramitarà les peticions d'ajuts de lloguer d'aquelles persones que compleixin els requisits establerts a la convocatòria.