En la mort d'en Musta

Nota biogràfica de Mustafà Jaadi, per Pilar Gonzàlez-Agápito

  • Pilar González-Agápito
  • Dijous, 04 abril 2019 10:43

En Musta

Dilluns dia 1 d’abril ens va deixar en Musta. Persona molt estimada a la nostra ciutat.En Mustafà Jaadi, en Musta, va néixer a Alcazarquivir, una gran ciutat del nord del Marroc, en el si d’una família nombrosa. Era el cinquè de vuit germans i germanes. El seu pare, home emprenedor i negociant, donà estudis a tots els fills.

Quan va ser major d’edat, va voler completar els seus estudis a Alemanya. La mecànica era una de les seves aficions i volia aprendre per poder ensenyar. 

Quan va  tornar d’Alemanya, les casualitats van fer que vingués a Mataró a saludar un amic seu. Qui li anava a dir que aquella salutació tindria conseqüències….Va conèixer a la Carmen. Una noia que feia de dependenta a la plaça Gran. Se’n va enamorar, es van enamorar!!. Al setembre del 1975, es casaren. 

La crisis va fer que tornessin al Marroc. Van anar a viure al poble d’en Musta  Allà, ell, va posar un negoci, un taller. Continuaria treballant amb la mecànica. Visqueren allà prop de sis anys. A l’any 1988  que retornaren a Mataró 

Era un home amb una capacitat d’aprendre, fora del comú. Molts vespres quan arribava a casa es posava a llegir, a revisar, a estudiar. La seva passió:  treballar i aprendre Quan va veure el primer ordinador...volgué descobrir la informàtica. És comprà un llibre “informática para tontos”. Al cap de poc temps era programador.

A l’any 2004  entrà a treballar al servei de manteniment de  l’Ajuntament. Descobreix un nou ambient de treball, i nous companys. La passió per la ciutat feia que se la sentís com seva. 

Hagué d’anar a reparar un aparell d’aire condicionat. Li sembla que no en sabia prou. Solució, comprar un llibre de teoria sobre aquestes màquines. Res el frenava: la programació dels regs de la ciutat, els sistema d’il·luminació...…

En Musta era un home savi, autodidacta, conciliador, parlava cinc llengües.. Fou un home renaixentista.  Un home amb capacitats il·limitades per aprendre.Cosa que ha fet fins els seus darrers dies. Moltes gràcies Musta, per tot el que ens has deixat.