La PACC clama contra "la violència policial" del darrer desnonament al barri de l'Escorxador

La Plataforma d'Afectats per la Crisi i el Capitalisme ha denunciat per via penal al PP de Mataró

  • Berta Seijo
  • Dijous, 28 Març 2019 11:45

Roda de premsa de la PACC

La Plataforma d'Afectats per la Crisi i el Capitalisme (PACC) ha convocat una roda de premsa aquest matí davant les portes dels Jutjats de Mataró per reprovar “la brutalitat policial del passat desnonament al barri de l'Escorxador”. A més a més, l'entitat ha imposat una denúncia per via penal al PP de Mataró “per delictes d'injúries i calúmnies” provocats per un tuit on afirmaven que “l'habitatge era d'un particular”. En aquest sentit, la portaveu de la PACC, Maya Sedano, ha explicat que aquesta afirmació “és completament falsa” i que la formació política “hauria de retractar-se a través d'un comunicat”.

D'altra banda, l'entitat ha denunciat el jutge d'instrucció n°5 de Mataró per via administrativa al deganat. Segons ha explicat Sedano, “l'acció policial del desnonament del 14 de març va ser desmesurada”. Per a ella, “actualment ens trobem en un moment molt arriscat per la gran quantitat de persones que no poden pagar el seu lloguer a Mataró i que es veuen contra les cordes per entitats bancàries i fons voltor”.

Denúncia global

La PACC ha volgut fer extensiva la seva denúncia a altres punts del territori. “El conseller d'Interior, Miquel Buch, no hauria de permetre la brutalitat policial que s'està produint darrerament a tot Catalunya a l'hora d'executar desnonaments”, ha explicat la portaveu. Sedano també ha volgut destacar que “els esforços econòmics que es destinen a aquestes accions podrien anar dirigits a millorar les polítiques d'habitatge al país”.

La PACC ja es prepara per intentar aturar demà mateix un nou desnonament, aquesta vegada al carrer Jaume I n°29 de Mataró.