Carta oberta perquè es compri la casa de Puig i Cadafalch

La crida es fa de cara les eleccions municipals

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 21 Març 2019 10:00

Ciutat 2017/2019, casa puig i cadafalch

L’Associació Cultural Amics de Josep Puig i Cadafalch ha publicat una carta oberta als partits i grups municipals que concorren a les eleccions del pròxim mes de maig perquè l’Ajuntament “estableixi converses amb els propietaris de la casa natal per adquirir-la”. Així, expliquen en el text, l'edifici “seria patrimoni de la ciutat i facilitaria explicar i fer conèixer la seva figura”.

L'immoble, situat al Carreró número 39, està actualment en venda. És per aquest motiu que l'associació demana als partits que contemplin en els seus programes electorals “l’adquisició de l’esmentada finca, per convertir-la en equipament cultural i que sigui el punt d’inici de la ruta modernista”. Recorden a més que una obra recentment descoberta dins la casa li confereix a la casa natal de Puig i Cadafalch un valor afegit.

Acord de Protecció Integral

La carta oberta es publica després que l'1 de març del 2018 tots els grups del Ple municipal prenguessin l’acord per unanimitat de donar protecció integral (categoria A), a la casa natal de l’il·lustre mataroní.