La Fira de l'Arbre: cita clàssica i imprescindible

La cita amb la natura arriba a la 41a edició reforçant l'oferta d'activitats infantils, l'aspecte alimentari i els tallers i activitats divulgatius

Ciutat 2017/2019, fira del arbre

És un dels clàssics del calendari, sense el que no es pot entendre l'hivern a Mataró. L'Associació Amics de les Plantes, Animals i Jardins del Maresme, un any més organitza la Fira de l'Arbre i la Natura, que aquest 2019 arriba a la 41a edició. La Fira, que s'ubica al Parc Central, principalment està centrada en l'exposició i venda d’arbre i plantes però ja fa anys que planteja la seva oferta des d'un concepte més ampli amb productes alimentaris de la terra, de qualitat artesanal i producció ecològica.


Ho expliquen des de l'Associació: “La nostra entitat sempre ha mantingut la vocació pedagògica per conscienciar a la mainada pel respecte a la Natura, i en aquest sentit, el públic infantil és un dels principals destinataris del programa del cap de setmana, durant els quals es faran concursos de dibuix infantil, una sembrada de plantes i un conta contes”.

Més enllà d'aquesta oferta, hi haurà tot el que sempre hi ha hagut a la Fira: articles de jardí, una àmplia oferta en accessoris, jardins i pèrgoles o productes d’agricultura de proximitat i ecològica.

També caracteritza la Fira de l'arbre l'ampli catàleg d'activitats que farceixen el programa. Hi haurà xerrades sobre el trasplantament, el cultiu i la multiplicació de les plantes crasses i cactus, una exposició d‘animals de corral, recreació d’un espai sobre la pagesia tradicional, diferents tallers de manualitats, treballs amb fang al torn o altres tallers d’artesania, tractament de fusta per fer pipes  o orfebreria. Tot fa festa i tot fa única la Fira de l'Arbre i la Natura.

ELS ACTES DESTACATS
· Dissabte dia 9 de març
9 h - Inauguració Fira.
10 a 13 h - Intercanvi i venda de plaques de cava, al voladís del Casal de la Gent Gran.
10 h - Concurs de dibuix infantil, a la font del Negrito
11 h - Plantada de plantes de temporada per part dels infants
17 h - Xerrada sobre "Plantes crasses i cactus"
21 h - Fi de la primera jornada de la fira.
· Diumenge dia 10 març
9 h - Obertura Fira del Arbre
10 h - Continuació del Concurs de dibuix infantil.
11 h - Conta contes pels infants a càrrec d'Esteve Guardiola de"Buc de Llibres".
12 h - Continuació de la Plantada de plantes de temporada pels infants.
12 h - Actuació del Grup d'Havaneres “Vol de Gavines”, a càrrec del Casal de la Gent Gran del Parc i  musical “Carpe Diem” a l'auditori del parc.
18 h - Repartiments de premis del concurs de dibuix.
20 h - Cloenda de la Fira.