L’1 de març entren en vigor dues T-10 exclusives del Mataró Bus

Les dues noves targetes suposen una rebaixa del preu del transport urbà

  • Neus Masnou
  • Dimecres, 20 Febrer 2019 17:57

Mataro Bus

El divendres 1 de març l’Ajuntament posa en marxa dues noves targetes de 10 viatges d’ús exclusiu del Mataró Bus, que suposen una rebaixa considerable del preu del transport a la ciutat. Es tracta d’una nova T-10 ordinària i de la T-Rosa, adreçada a majors de 65 anys, pensionistes i persones amb discapacitat que es va anunciar amb el projecte d'ordenances públiques

La nova T-10 de Mataró costarà 8,15€ i la T-Rosa 6,60€, mentre que la T-10 habitual són 10,20€

Un usuari habitual del Mataró Bus paga 10,20€ per cada T-10 d’una zona d’Àrea Metropolitana de Transport (ATM). Així, l’arribada de la nova targeta a 8,15€ suposa un estalvi de 2,05€ per cada usuari que faci el canvi a la T-10 exclusiva de Mataró Bus. L’Ajuntament calcula prop d’1.8 milions de viatges anuals que es realitzen amb la T-10 d’ATM per a desplaçaments exclusivament dins de la ciutat i que, per tant, són susceptibles a realitzar-se amb el nou sistema.

La T-Rosa

També s’estima que un 9,7% dels viatges amb les noves targetes es farien amb la T-Rosa, que es vendrà rebaixada a 6,60€. La T-Rosa requerirà de la documentació necessària per al seu ús, per la qual cosa els seus beneficiaris hauran de mostrar dins l’autocar els documents que els autoritzen a utilitzar-la. Tots hauran d’identificar-se amb el DNI, així com els pensionistes hauran de mostrar el certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social i les persones amb més d’un 33% de discapacitat el seu Carnet de Discapacitat.


A partir de l’1 de març tots els usuaris del Mataró Bus podran adquirir les noves targetes als punts de venta habituals i posar-les en funcionament el mateix dia.