La CUP proposa un pla de xoc als barris que vagi més enllà de les actuacions policials

La formació recorda a l’administració que les accions proposades són d’obligat compliment

  • A. G.
  • Dilluns, 28 Gener 2019 18:37

Rocafonda

La CUP comparteix “la preocupació per la degradació de la seguretat que es viu en alguns barris”, però ha decidit no subscriure els acords proposats pel govern perquè, asseguren, “les accions que es plantegen són essencialment policials”. Es refereixen a les mesures com ara reforçar la presència policial, cobrir vacants existents o requerir a Interior que augmenti la dotació de Mossos d’Esquadra.

Totes elles, consideren, mesures que han de ser complementades d’altres propostes. I és que des de la CUP apunten que, per ser efectives, “les accions han d’anar acompanyades de partides pressupostàries”. Sense els recursos adequats, asseguren, és impossible desenvolupar cap actuació social, comunitària i educativa. 

En aquest sentit, la formació se sorprèn del fet que, arran de l’increment aquestes últimes setmanes de la inseguretat, no s’hagi plantejat la interlocució directa amb l’Associació Veïnal de Rocafonda, actor que consideren clau en la cohesió del barri. Al seu entendre, les reclamacions de l’associació veïnal “han estat deliberadament ignorades pel govern municipal”, segons explica el comunicat de la formació.

La CUP també ha fet públiques algunes de les consideracions acordades per l’Assemblea sobre la inseguretat ciutadana. En destaquen la necessitat de limitar l’acció d’aquells que propaguen l’odi criminalitzant col·lectivament els immigrants, i de fugir del conflicte que busca l’extrema dreta en certs barris de la ciutat: “La immigració no és el problema d’aquests barris. Sí que ho són les desigualtats socials creixents i la pobresa crònica a la qual es veu avocada la població”, conclouen.

Per tot això, la formació planteja una fórmula que no passi només per l’augment d’efectius policials als barris i que inclogui també mesures que transformin “la misèria en dignitat”, segons les seves paraules. A escala institucional, apunten plans de xoc enfront de la pobresa i el reconeixement i la implementació de drets a tota la ciutadania. A peu de carrer, asseguren, “la millor recepta és la solidaritat veïnal”.