El promotor del macroprostíbul recorre al TSJC

Insisteix que la llicència d'activitats vigent està "necessàriament vinculada" a poder construir el bordell

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 24 Gener 2019 09:53

L'impulsor dels macroprostíbuls

El promotor del macroprstíbul de Mataró, Josep Maria Colomer Ribot, ha presentat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la sentència del jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona que li denega la llicència d'obres per poder construir el bordell. Segons ha pogut saber l'ACN, Colomer insisteix que la llicència d'activitats que està vigent, segons va reconèixer el mateix TSJC, està "necessàriament vinculada" a la llicència d'obres que Ajuntament i jutjats li neguen. El promotor del bordell al·lega que si ara hagués de demanar una nova llicència d'obres, això l'obligaria a tornar a demanar també la d'activitats i "suposaria de facto deixar sense efecte la sentència del TSCJ" de novembre de 2017 que declara la vigent la llicència d'activitats actual.

L'Ajuntament de Mataró ja havia donat quasi per tancat l'afer del macroprostíbul i la darrera sentència del contenciós que negava al promotor la llicència d'obres que reclama es va celebrar com una "victòria". El litigi, però, continua ara després que l'empresari hagi recorregut la decisió del jutjat número 10 de Barcelona davant el TSJC.

Mateixos arguments

L'argumentació del promotor del bordell és la mateixa que fa un any i mig, quan el novembre de 2017 el mateix TSJC li va donar la raó i va considerar que la llicència d'activitats que havia obtingut anys enrere era plenament vigent. Si te aquesta llicència, assegura, ha de tenir necessàriament una llicència d'obres que li permeti aixecar l'edifici.

Per contra els serveis jurídics de l'Ajuntament argumenten que aquesta llicència d'obres, que en el seu dia va tenir, està ja caducada. A més el contenciós administratiu li recorda al promotor del macroprostíbul que una i altra llicència no es poden relacionar perquè l'antiga llicència d'obres servia només per fer un "edifici industrial".

Una dècada de litigi

Prostíbul

Ara serà el TSJC qui arran del recurs de Colomer torni a analitzar la discussió jurídica entre les parts, que s'arrossega des de fa una dècada. El conflicte sorgí el 2010 quan es van fer públiques les intencions de Colomer Ribot de construir un gran complex de la prostitució al polígon Les Hortes de la capital del Maresme, a tocar de la zona d'oci nocturn.

Hi havia projectat un local amb 54 habitacions de diferents tipologies, algunes de les quals amb jacuzzi inclòs, i dues sales de ball –una per a clients VIP– de més de 1.000 metres quadrats. El negoci portaria el nom de 'Chocolate Night Club' i l'edifici inclouria un soterrani amb un aparcament amb capacitat per a 30 vehicles.