Un servei per garantir els drets LGTBI

Mataró obre un Servei d'Atenció Integral per prevenir qualsevol tipus de discriminació envers aquest col·lectiu situat al mateix edifici que el CIRD per a dones

Centre LGTBI

 
Mataró disposarà, a partir del 22 de gener, d’un Servei d’Atenció Integral (SAI) adreçat a la població LGTBI que estarà situat al carrer de Cosme Churruca, 88, i que es posa en marxa amb la col·laboració de la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya. L’acord per al desenvolupament d’aquest servei  es va signar dimarts passat a Can Palauet. 
 
La posada en marxa del SAI a Mataró s’emmarca en les polítiques de gènere i LGTBI impulsades per l’Ajuntament i que es regeixen per la Llei 11/2014 del 10 d’octubre per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.
Treball col·lectiu Els principals objectius del Servei d'Atenció Integral són conèixer les realitats de les persones LGTBI de la ciutat; visibilitzar la diversitat d’identitats de gènere i d’opcions sexuals; treballar per la prevenció de les LGTBIfòbies i atendre les persones que pateixen o han patit discriminacions per raó d’orientació sexual o identitat de gènere.
 
Centre LGTBI

Totes i Tots som Mataró

 
Dissabte passat es va fer una jornada de treball per definir les polítiques en aquest àmbit.  El procés va començar el mes d’abril del 2018 amb la campanya de comunicació “Totes i Tots som Mataró” i amb la fase de diagnosi.  El treball es materialitzarà en un document que recollirà les actuacions a realitzar i que s’integrarà en el III Pla d’Igualtat de Gènere de Mataró.
 

Ubicació i horaris
El SAI està situat al carrer de Cosme Churruca, 88, en el mateix edifici que hi ha el Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD) i el seu horari d’atenció al públic serà els dimarts i dimecres de 10 a 14 h i els dijous de 10 a 14 h i de 16 a 19h.

 

Contra la LGTBIfòbia

En el SAI s’oferirà un servei de qualitat i proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

També es donarà acompanyament i suport en qualsevol necessitat que presenti la ciutadania en el marc de la diversitat sexual i de gènere; s’oferirà informació i material de sensibilització per a persones i entitats que vulguin donar visibilitat a la diversitat d’identitats de gènere i opcions sexuals per prevenir situacions LGTBIfòbiques i també es tramitarà la targeta sanitària amb el nom sentit per les persones trans, majors i menors d’edat.