L'AV Rocafonda demana que la policia i la justícia actuïn contra l'agressor sexual

Ofereix els serveis i l'acollida de la Vocalia de Dones a la dona agredida

Ciutat 2017, foto rocafonda

L'AV Rocafonda-L'Esperança-Ciutat Jardí-Valldeix ha sortit al pas de l'agressió sexual masclista soferta per una dona al barri amb una condemna enèrgica. "Al fet que hagi estat un acte violent, sempre reprovable, s’hi afegeix que la víctima sigui una dona, el que el fa doblement greu, ja que les dones pateixen, al llarg de la vida, innombrables actes de micro violència que coarten la pròpia llibertat i que es donen massa sovint en la nostra societat encara fortament marcada pel domini patriarcal. L’agressió violenta,com aquesta, n’és l’expressió més extrema", asseguren en un comunicat.

L'Associació demana a la justícia i la policia que actuï: "Si, com sembla, l’agressor és conegut i reincident, per què no se l’ha detingut?Exigim que la policia i justícia actuïn ràpidament, de forma eficient i que no es deixin portar per cap forma de patriarcat que lesiona els drets de les dones a la seva integritat i a la seva llibertat."

En un comunicat l'entitat ofereix a la víctima "tot el nostre suport, defensa i acollida; en la nostra entitat i, molt especialment, a la nostra Vocalia de Dones, que malda ferma i incansablement per la llibertat i dignitat de totes les dones". Respecte la convivència al barri asseguren que "volem expressar la nostra aposta per la pau i la convivència veïnal i emplacem també tot el govern municipal a afrontar coratjosament, actitud activa i positiva no hem vist fins ara,   tant l’equitat de les dones com la superació de les problemàtiques d’aquest barri mataroní que es vol més dinàmic, més acollidor i més pacífic!".