L'AV Rocafonda condemna l'agressió masclista i aposta "per la plena convivència intercultural"

Ofereix a la víctima tot el suport, defensa i acollida a la Vocalia de Dones de l'entitat

Ciutat 2014/2015, rocafonda

L'Associació Veïnal de Rocafonda rebutja en un comunicat l'agressió masclista soferta per una dona al barri la setmana passada. L'entitat assegura que "Al fet que hagi estat un acte violent, sempre reprovable, s’hi afegeix que la víctima sigui una dona, el que el fa doblement greu, ja que les dones pateixen, al llarg de la vida, innombrables actes de micro violència que coarten la pròpia llibertat i que es donen massa sovint en la nostra societat encara fortament marcada pel domini patriarcal. L’agressió violenta n’és l’expressió més extrema. Demanem que la justícia actuï ràpidament i de forma eficient".

L'entitat, que ofereix suport i acollida a la víctima a través de la seva Vocalia de Dones assegura que "no cal que les dones hagin de ser valentes, tan sols han de ser lliures i aquesta és una tasca comuna, de totes les dones i de tots els homes!"

Aposta per la convivència

En el mateix comunicat l'entitat aposta per la convivència: "diem ben alt i ben clar que la nostra Associació Veïnal, i des de fa 40 anys, lluita intensament per la plena convivència intercultural. Vivim en un barri altament divers, integrat per persones de mil.i.un orígens, algunes arribades des de fa temps, altres de fa molt poc, factor que ens pot donar una gran riquesa humana, si sabem tenir obertura i generositat vers totes les persones que han triat Rocafonda per viure-hi, alhora que els demanem que també comparteixin amb nosaltres la tasca d’aconseguir un barri ben viu i actiu, tranquil i segur".